We hebben er een heuse fanclub aan overgehouden. Aan onze culturele cafés in het Wozoco Hushoven te Weert.

Het siert onze organisatie en het verguld ons innerlijk dat we mensen blij kunnen maken met een stukje cultuur en muziek uit onze eigen regio. Op de allereerste plaats natuurlijk dank aan onze gasten en aan een belangstellend publiek. We hebben erg genoten in Gasterij De Stoof met name ook van de zeer behulpzame koks die verder kijken dan de keuken alleen.Harrie en Mien Ogier

Harrie Ogier en zijn vrouw Mien hebben De Limburger gehaald. Het is ook een mooi verhaal dat ze te vertellen hebben en een stukje leven dat gedeeld mag worden. Harrie verteld dat het eigenlijk een passie is, of beter gezegd het is ook een beetje verslavend. Want uiteindelijk is geen grens te ver om juist die ene ontbrekende grenspaal op de foto te krijgen. Juist dan wordt het een extra uitdaging, vrij vertaald ‘er is geen reet aan als je honderd palen op een rij ziet staan’ het wordt pas leuk om net die ene speciale te vindenOnder Ons .

Ik heb in de presentatie al verteld over Davida van het trio Onder Ons en haar weg naar het concertgebouw te Amsterdam. Ik had het daar over een filmpje dat je kippenvel bezorgt met het eindoptreden. Hier vindt U de solopartij van Davida op hobo op You Tube.Davida Scheffers Trio Onder ons bestaat uit Floor Boekholt, Marie-Louise van Nieuwenhoven en David Scheffers en ze spelen zeer toegankelijke ballads en geven een mooie sfeervolle performance.

De pelgrimage van Marcel Tinnemans spreekt velen tot de verbeelding. En dwingt daarnaast een heleboel respect af. Leuk om dat persoonlijk te horen van mensen. Marcel heeft nog persoonlijke wensen en daar gaat hij de komende tijd mee aan de slag. Wie weet wanneer U mee kunt doen aan een pelgrimage in het klein. Want dat er behoefte bestaat aan bezinning en gemeenschapsgevoel dat mag ondertussen wel duidelijk zijn. En geen betere voorvechters dan die, die zelf de beleving kennen.

Ons volgend Cultureel Café is op 15 maart a.s. vanuit het Munttheater te Weert. Ook dan heb ik een bijzonder man aan het woord. Ludo Hermans is bezig een proefschrift te schrijven over de ervaring plotseling slechtziend te worden. Hij heeft hier gelden voor nodig en meer begrip voor dit gegeven. Het kost namelijk bakken vol energie om ineens op andere zintuigen aangewezen te zijn. Toch kun je daar een weg in vinden en leren hoe! Daar gaat het proefschrift dan ook over. Het thema van dit café is vergankelijkheid. Het helder zicht verliezen op deze wereld confronteert je met een stukje vergankelijkheid en dwingt je naar je eigen innerlijk te keren, om hernieuwd kennis te kunnen maken met een buitenwereld. Die voor altijd verandert is.

De schilderkunst heeft zich met dit thema al de hele geschiedenis bezig gehouden en de cursisten van Johannie van Tuel van Rick Weert gaan de komende tijd hier expressie aan geven. De resultaten zullen op 15 maart geëxposeerd worden.

Dank voor Uw bezoek en graag tot volgende keer.

Anki Raemaekers

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s