Cultureel Café Weert weer in Romantische stemming.

Cultureel cafe 3 februari 2013 internetCultureel Café Weert met een nieuwe aflevering over ‘de Romantiek’ op zondag 3 februari tussen 11.00 en 12.00 uur vanuit de Foyer van het Munttheater te Weert.

Cultureel café maakt zichtbaar dat verschillende Kunstvormen moeiteloos naast elkaar kunnen bestaan. Zelfs sterker gezegd ‘een aanvulling’ op elkaar kunnen zijn. Wij verbinden dan ook de thematiek van de uitvoerende muziek met de literatuur, de beeldende Kunsten  en andere vormen met haar specifieke plaats in de historie. Met daarnaast de directe uitwerking daarvan in onze eigen regionale omgeving.

In dit Cultureel café is een groep cursisten van Johannie van Tuel de uitdaging aangegaan om ‘Ophelia’ net als veel beroemde voorgangers te verbeelden op doek. Een tentoonstelling van de werken is ter plekke te bewonderen.

Theo Schers zet dit thema in een kader wat voor Weert relevant was in die periode en Paul Sterk en Piet Poell zullen in hun column dit thema van literaire kaders voorzien.

Voor het aansluitend concert ‘Krone des Lebens, Liebe, bist Du!’ met sopraan Katrien Baerts en Bart Verheyen op piano kunt U kaarten bestellen aan de balie van het Munttheater.

Ons Cultureel café kunt U gratis bezoeken en ook wij brengen muziek uit de Romantiek. Kristel van Voort, Liselotte Linders en Susanne Willems zullen 2 delen uit de Suite Oriëntale van Jos Janssen gaan spelen.

Presentatie Anki Raemaekers.

Tenslotte mag U ook zelf een bijdrage leveren door een interpretatie van het gehoorde, geziene, gevoelde op te tekenen op een klein velletje papier. Dit wordt met achtergronden en nieuws steeds op ons blog gepubliceerd https://cultureelcafeweert.wordpress.com

In het volgende blog, achtergronden en afbeeldingen omtrent deelnemers en werken die deelnemen aan dit CCW.

Advertenties

2 gedachtes over “Cultureel Café Weert weer in Romantische stemming.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s