Welkom op de pagina van Cultureel Café Weert.

Als echte cultuur minnaars zijn Paul Sterk, Piet Poell en Anki Raemaekers van mening dat Weert een gezellige plaats voor regionale cultuur beschouwing en uiting mist. Dus even rondgekeken en onze culturele instellingen waren meteen enthousiast.

Het Munttheater is zo vriendelijk ons te faciliteren en heeft de foyer beschikbaar gesteld voor een viertal samenkomsten met muziek, literatuur en regionale cultuur beschouwing.

Voorafgaand aan een aantal zondagmiddag matinees zullen wij dan ook een interessant programma brengen gestoeld op het thema van het aansluitende concert. Te beginnen op 4 november a.s. om 11.00 uur.

Ons Cultureel Café kunt U gratis bezoeken en wilt U een volledige ervaring krijgen van de sfeer kunt U voor het aansluitend concert in de muziekzaal van Rick boeken bij de uitbalie van het Munttheater. Aan dit concert is ook een lunch gekoppeld en de entree bedraagt Euro 22,50.

Het eerste concert staat in het teken van de Romantiek en wordt gedragen door de pianist Vitaly Pisarenko.

Wij zullen in het verlengde hiervan het thema van de Romantiek binnen Weert en omstreken behandelen in cultuurhistorische en literaire zin. Rick Weert zorgt voor een eigen muzikale interpretatie door een van haar leerlingen op viool. Volledig programma en biografie volgen later op dit blog.

Samen zullen we de sfeer in beeld gaan brengen op een moderne interactieve manier en wij vragen ons publiek dan ook om een paar minuten vrij te maken voor een eigen impressie van de sfeer.

Paul Sterk en Piet Poell, beiden auteur zullen ieder een column brengen zowel op dit blog als in ons Cultureel Café Weert. Verder zullen we elke keer inspirerende gasten uitnodigen en Anki Raemaekers zal het geheel in goede banen leiden.

Rest ons nu alleen U van harte uit te nodigen. U kunt ons op dit blog volgen. Wij brengen hier telkens het programmaoverzicht, achtergronden, details en sfeer impressies. Ook zal het eerste interactieve kunstwerk van Weert hier gestalte krijgen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s